Mens vi venter - samtaler for gravide

Ved jordemor Kirsten Aunstrup og sognepræst Anette Nybo, Karlebo

Desværre er der ingen samtaler i øjeblikket grundet corona.

Samtalerne

Samtalerne foregår i Egedal kirke, Egedalsvej 3, 2980 Kokkedal, i et forløb a´ 6 gange.

Det er gratis, og alle gravide er velkomne.

Kontakt gerne Anette Nybo på aknh@km.dk, tlf. 20829361 for tilmelding og mere info.

Forbered dig på din nye rolle som mor

Har du lyst at forberede dig mentalt til livet som mor til et lille nyt menneske ? Så kom og vend dine tanker om livet i maven med andre gravide og med sognepræst Anette Nybo og jordemor Kirsten Aunstrup.

Det ufødte barn knytter sig til mor

Længe inden dit barn kommer til verden, knytter det sig til dig. I lang tid udgør du hele barnets verden, og det kan kende din stemme blandt hundrede andre. Men som kommende mor kræver det et stort mod at knytte et kærlighedsbånd til et barn, som man endnu ikke har holdt i sine arme, og de glade forventninger kan nemt få følgeskab af et tårn af bekymringer.

Maria Lucas, som har deltaget i forløbet 2017/18 har skrevet følgende om gravidsamtalerne:

I en tid hvor man som gravid efterspørger mere og andet end at få kontrolleret sit blodtryk; i en verden hvor alt skal gå hurtigt og foregå på den mest effektive måde, er det lykken at være gravid, og skulle forholde sig til, at det - netop nu - ikke handler om, hvor stærkt det kan gå, snarere tværtimod - men om at benytte muligheden for at fordybe sig, mærke efter og give sig selv rum og plads - i en smuk og gammel kirke - til at nyde de 9 måneders graviditet, hvor man knytter de stærke bånd til sin baby.
Familieforøgelsen skete den 9. maj, en varm solskinsmorgen, og hun er den mest fantastiske lille datter, der passer perfekt ind i vores nye lille familie.
Men inden, vi kom så langt, gik jeg til gravidsamtaler - eller som de også kaldes - "Mens vi venter" - for netop denne datter, var der ventet meget længe på. Og selvom man synes, at man er vældig godt forberedt og har læst alle tænkelige (og utænkelige) bøger om emnet, har det givet ro og tryghed, at sætte sig og tale om alle de nye ting, der nu skal ske omkring ens graviditet, fødslen, om livet med et lille barn, og den nye rolle som forælder.
Nyeste forskning viser, at netop samtaler mellem andre gravide, en klog og kyndig præst og en erfaren jordemor kan give den ro og tryghed - ja, jeg vil gå så langt og bruge ordet afklarethed, alt imens man venter på, at den lille baby gror indeni ens mave. Alle samtalerne foregik med sognepræst Anette Nybo og størstedelen af dem også med jordemor Kirsten Aunstrup - og vi talte både om de allerstørste emner i livet og absolut praktik omkring, hvordan en fødsel foregår. Hver gang gik man derfra med svar på sine spørgsmål og mere afklaret end før.
Sidste gang var dog den absolut bedste, for tanken om hvor tæt man var på at blive forælder gjorde, at smilet simpelthen var på fra morgen til aften, og med samtalerne i bagagen - kunne mere eller mindre umulige udfordringer overvindes.  
Nu - 6 uger efter hendes fødsel er der stadig situationer, hvor man kigger hinanden dybt i øjnene og griner af træthed og frustrationer - men jeg kan næsten ikke forestille mig, hvordan det ville have været uden at have deltaget i samtalerne for gravide.